Hosszúperesztegen jártunk

Mesterné Dankó Anna – nappali ellátás vezető - Glatz Gyula Idősek Klubja2023-09-06

Az Országjáró Dalosok Találkozója rendezvény története több, mint húszéves múltra tekint vissza. Házigazdája a Capito Gitárklub, ennek vezetője pedig Várhelyi Zoltán, akit kicsi és nagy egyaránt BÁCSINAK hív. A klub „A ZENE MINDENKIÉ” mottó alapján működik. Zoli bácsi a nyári szünetben másfél hónapos zenei tábort, gitár oktatást tart gyerekek és felnőttek részére egyaránt, s ennek záró eseménye a dalostalálkozó.

A fellépők saját dalokkal, megzenésített versekkel, közéleti stb. dalokkal nevezhetnek. Remek bemutatkozási lehetőség fiatal és régi fiatal résztvevőknek egyaránt. Szájtátva hallgattuk a megzenésített József Attila verseket, saját költeményeket. Igazán nívós előadások részesei lehettünk.

De hogyan is kerül ide egy idősklub ének- és zenekara? A válasz egyszerű, a szervező meghívott minket, mivel egy korábbi, esztergomi fellépésük alkalmával találkozott az énekkarral, s úgy gondolta, van helyünk Hosszúperesztegen. Nagy élmény volt az énekkar tagjainak az utazás, az együttlét, az éneklés, a szabadprogramok, a Szajki-tó partján sétáltunk, fagyiztunk. Fenntartónk jóvoltából egy éjszakára szállást is kaptunk a Patyi panzióban, ami még különlegesebbé tette az alkalmat.