Betekintés a kisvállalkozások világába!

László Bernadett, segítő - ISZI Központ2023-03-28

Munkahely látogatásunk következő állomása lakóink érdeklődési körét figyelembe véve történt.

Ennek köszönhetően egy vegyeskereskedés, autós bolt és autószerelő műhelybe látogathattunk el.

Kerekes Hajnalka az üzletvezető fogad minket és mutatja be az üzletekben és műhelyben dolgozókat és az ott folyó munkákat. Lakóink nagy érdeklődéssel hallgatták az érdekes információkat rengeteg kérdésük volt pl.: mi lesz a lejárt szavatosságú árukkal? Hogyan határozzák meg az árakat a boltban? Figyelembe veszik e az odajáró vásárlók igényeit?

A vegyeskereskedés után a szembe lévő autós boltba mentünk, ahol Hégli Imre várt minket. Lakóink közül volt, akinek végzettsége autószerelő, így feleleveníthette a korábban tanultakat. Lakóink többsége nagyon tájékozott volt az autóalkatrészek világban, szinte mindennek tudták a nevét és hogy mire használják. A rengeteg feltett kérdésre Imre türelmesen válaszolt és sokat mesélt a rengeteg újdonságról a fejlődő technikáról. 

Látogatásunk utolsó része az autószerelő műhelybe vezetett, ahol az ott dolgozók elmondták, hogy milyen munkafolyamatokat végeznek a műhelyben, megnéztük a gépeket, melyeket ott használnak.

Látogatásunk végén Hajnalka megvendégelt minket egy finom kávéval, forró csokival. Kávézás közben meséltünk az otthon életéről az intézményben folyó munkákról.

Beszélgetés végén lakóink meghívták Hajnalkát intézményünkbe ahol majd egy finom kávé mellett szeretnék megmutatni, hogy Ők hogyan élnek és dolgoznak. Hajnalka örömmel fogadta a meghívást.

 

Köszönjük szépen a lehetőséget!

 

László Bernadett

Segítő