Kalandozás a Pilisben

Vodicsákné R. Ildikó - telephelyvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2017-10-05

Egy kis történelmet újra csempésztünk a látnivalók sorába, ugyanakkor egy kis humort is vittünk a kirándulásainkba. Következő túránk több helyszínt is érintett.

Pilisszentlélek- pálos kolostor
A Pilis hegységében megbúvó kolostorrom egykor a világtól elvonult szerzeteseknek adott otthont. Legtöbb ilyen épületünk ma már csak rom, de így is misztikus hangulatot áraszt visszaröpítve az embert a régmúltba és mivel gyönyörű környezetben áll, tökéletes célpontja egy kirándulásnak különösen most, amikor a díszletet az őszi színorgia szolgáltatja.
Sétáltunk az őszi lombok alatt, láttuk, hogy mennyi gomba termett a fák tövében, szinte tele volt velük az erdő alja. Gyűjtöttünk őszi terményeket is pl. gesztenyét, színes faleveleket is.

Pilisszentlélek - Teca kocsmája (A mi kis falunk-ban)
Elhatározásunkhoz híven elmentünk megnézni a Pilisszentlélek híres vendéglátóipari egységét is: Teca kocsmáját, melyet a közkedvelt magyar teleregény: A mi kis falunkepizódjaiból ismert meg a tévénéző.
A hely szelleméhez híven egy jót kóláztunk, beszélgettünk az így elhíresült helyen és egy kicsit mi is szereplőnek gondolhattuk magunkat a filmsorozatban.