Főzőverseny

Vodicsákné R. Ildikó - telephelyvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2017-09-07

A KEM ISZI két intézménye, a Pszichiátriai Betegek Otthona és a tokodaltárói Fogyatékosok Otthona kollégái képviselték a KEM SZGYF csapatát az SZGYF Menza Csoportja által szervezett szakmai napokon Zamárdiban, illetve az annak keretében szervezett Főzőversenyen is.

2017.09.08. - Szakmai program témái:
• A Menza Csoport EMMI rendelet módosítására irányuló javaslatai
• A menza rendeletről
• A Calcium bevitel, diéták
• Hygiéniai
• Jó Gyakorlat a közétkeztetésben
• Így csináljuk mi!- tippek és trükkök a közétkeztetésben, étlapszerkesztés
• Élj könnyedén!
• Szőlészet, borászat kultúrája Magyarországon
• Gasztrosóó! I-II.

2017.09.09. - Szakmai program témái:
• Reformételek a közétkeztetésben
• A méz, mint természetes édesítő a közétkeztetésben

A szakmai program megkoronázásaként következett a sokak által várt Főzőverseny, amelyen 180 induló mérte össze a tudását főzésben! Témacsoportok voltak megadva, amelyből választva kellett a témához kapcsolódó ételt elkészíteni. Intézményünk csapata a „Nyár” kategóriában nevezett, így paprikából és paradicsomból készült ételt kellett készíteni.

Indulni lehetett még külön díjazás fejében: a legjobban csengő csapatnév, a legszebb teríték, a legfinomabb sütemény, a legütősebb pálinka, a legötletesebb ruházat, viselet, valamint a legszebb kukta kategóriában is.

Csapatunk Paprika Julcsa fantázianeve hűen tükrözte a készített étel fő alkotóelemét, hiszen krumplis lecsót készítettünk kolbásszal.

Csapatunk mottója: "Paprika Julcsa a mi nevünk
lecsót főzni nagyon szeretünk!"

Minden résztvevőnek bográcsban kellett főznie, így volt, aki gázzal főzött, mi a hagyományos fatüzelést választottuk inkább.

Igyekeztünk előre készülni csinos köténykéinkkel, előre megbeszélt taktikával a főzés során és ínycsiklandó terítéssel a főzés végeztéle.
Mindvégig kellemes napsütéses időben volt részünk, remek társaság és szervezés biztosította a kitűnő hangulatot az együtt töltött napok során.

A zsűri munkásságunkat oklevéllel díjazta.

A program zárásaként egy jó bulin vettünk részt, mintegy pihenésképpen és közben jó étvággyal fogyasztottuk el a kemencében finomra sült langallót, mellyel házigazdáink vendégeltek meg bennünket!

Köszönjük a lehetőséget és a tartalmas hétvégét!