Zöld Fenyő Idősek Otthona

Az intézményről

Az intézmény Esztergom várostól 3 km-re, üdülőövezetben található a 11 –es úton. Autóval, autóbusszal jól megközelíthető. Az intézmény tartós bentlakást, ápolást-gondozást biztosít idősek számára. Ellátási területe Komárom-Esztergom megye közigazgatási területe.
A Zöld Fenyő Időskorúak Otthonában az engedélyezett férőhelyek száma: 50 fő.
Az U alakú intézmény két szárnyában találhatók a lakószobák, melyek két-három, illetve négy fő elhelyezését biztosítják. Két darab négy ágyas (19-24 m2 nagyságúak) és két darab háromágyas szobában kaptak elhelyezést az intenzív ápolásra szoruló lakók. Valamennyi lakószobához önálló vizesblokk és teakonyha rész tartozik. A szobák bútorzattal ellátottak, a lakók egészségi állapotának megfelelő módon. A szobák kialakításánál és berendezésénél mindenekelőtt a komfort és a praktikusság volt szem előtt tartva. Ennek eredményeképpen a lakószobák hangulatosak és barátságosak, mindenképpen a második otthon érzését keltik. A szobákhoz nővérhívó készülék tartozik.
A közösségi programok, egyéb szabadidős tevékenységek végzése céljából egy foglalkoztató és két társalgó áll a lakók rendelkezésére. A földszinten található az orvosi szoba, a nővér szoba, az öltözők, valamint a földszinten került kialakításra az étkező helyiség is.
Az intézmény ugyan önálló főzőkonyhával nem rendelkezik, de a szállított étel melegítésére és kiszolgálására alkalmas HACCP szabványnak megfelelő tálalókonyha biztosított az Otthon lakói részére.
Az irodahelyiségek szintén a földszinti részen kerültek kialakításra. Az alagsorban található a piperemosásra alkalmas mosoda, az ágyneműk mosatását külső cég biztosítja. Az otthon portaszolgálatát a lakók végzik, a kapu távműködtetésű. Az udvar és a bejárat térfigyelő kamerákkal ellátott.